Senaste fynden

Blev en utflykt till Ullared, Geekhouse, Gekås tidigare i veckan. Det första vi möttes av vid entrén var en skylt med texten: TV-inspelning pågår. Kul, precis det jag suktat efter, en biroll i tv-serien Ullared.Vi avverkade ett visst antal timmar bland människor, kundvagnar, varor och barnskrik och jag måste tillägga att har jag möjligheten att lämna bort mitt barn inför en tripp till dett varuhus gör jag det gärna. Undantag om jag har en liten bebis som ligger i vagnen och kan sova bort allt myller. Men det är ju bara vad JAG känner.
Vi klarade oss från kamerorna men fick se både Morgan & Ola-Conny for real. Tv-teamet dök dock så lägligt upp när vi passerat kassan, fick frågan om mitt bästa köp och erbjudande att få göra TV-debut. Jag tackade nej...
 
 
Klocka från www.Nyaks.se                                       Ljuslykta till entrén
 
 
Lite nytt till köket                                                    Istället för en vit kopp från IKEA
 
 
Uppläggningsskålar för massa gott                           Köksradio in Woodfashion - New passion!
 
 
Sovrumsbelysning - Enjoy this Moment this...            Äntligen fick vi upp något på väggen också
 


Mina nya, fina, söta, gammelrosa tallrikar. Tack IKEAS startset men nu får ni göra svärfar till nytta istället.

Skirt & Decoration

Klickat hem från Nelly.se för 90:-
 
Fick även bli lite mer höstmys från Jotex.se, två väggljusstakar till hallen för 89.90:-/st

Back to where I started



 

Jag vill, jag kan och jag ska bli blond igen...

Mitt i ett regn

Stod vi där gräset möter asfalten och såg hur allt det gråmelerade, torra fick sällskap utav något blött. Regn.
Just då, idag när vi äntligen kunde sätta igång med staketet. Med en hund som ville gräva sig till Kina och en son i regnkläder som ville bada i varenda vattenpöl kom vi inte så långt.
Det blev ett nytt försök då det var sovstund och hunden stannade inne. Lägga om hela muren eller de två rader utav gråa plattor som bildar den.
Regnet höll sig borta men kom på återbesök ganska snart. Jag valde att ställa mig framför spisen, pasta med bacon & champinjonsås.
Vi inväntade förstärkning och förstärkning kom, snart är alla stolpar på plats.

Ett staketbygge har tagit fart, Mitt i ett regn...
 
 

Jag vill inte ändra dig men jag saknar den gamla dig

Vissa perioder i livet lyckas jag tappa bort mig själv, det är som att jag skulle ha hål i fickan och små smulor trillar ut utan att jag märker det. Tillsist är hela jag försvunnen, jag och smulorna. Det som en gång varit helt är sönder, det saknas bitar, ett yttre och ett innerhåll.
När bara den du älskar mest kan se din förändring har du ändå lyckats. Lyckats svälja och dölja allt det som river och sliter isär. Hos den man älskar är man trygg, jag blir liten och svag. Öppnar mig helt och vågar falla fritt.
Även om jag oftast önskar att få höra tröstande ord så vet jag samtidigt att det inte är det som hjälper. Någon måste sparka på mig där jag ligger för att jag ska kunna resa mig igen, för att jag ska inse att jag är på fel sida vägen.
Först när man själv kommit till insikt kan man börja sakna sig själv och sakta men säkert plocka upp de smulor som trillat bort, försöka pussla tillbaka det som en gång varit Du. Ibland hittar man inte en viss bit och får försöka ersätta den med något annat.
På ett eller annat sätt blir allting någon gång bra igen, det är bara du själv som styr över hur lång tid det ska ta.

Jag växte från liten, osynlig och ostadig till något säkert och stabilt. Jag klarade mig alltid själv och behövde ingen annan. Det trodde jag aldrig att någon eller något kunde ta ifrån mig. Men tiden hann ikapp mig och visade att tiden läker inga sår, den döljer endast de djupaste ärren och vissa tårar torkar aldrig.
Ibland undrar jag om jag faktiskt har blivit sämre, svagare och inte längre står lika stadigt som då men innerst inne vet jag att min självsäkerhet kan ingen ta ifrån mig, jag har bara valt att bli mer mänsklig, mer sårbar.

Även om jag saknar mitt gamla mig så inser jag att vissa saker är och kommer alltid att förbli vackra minnen för tiden förändrar oss alla. Jag blev vuxen och fick ta ansvar men förlorade samtidigt kunskap om hur man njuter och slappnar av, glömmer att livet är till för att levas.
Alla behöver inte mig, inte dygnet runt. Jag hinner andas, hinner skratta. Jag får också bara vara, världen kommer inte att kolapsa men det kommer jag om jag inte gör en förändring.

Från och med idag ska jag hitta och och ta tillbaka några delar utav den jag en gång var, det som var fint, som någon kunde le åt.
Från och med NU.

La Mata Spain

Med september kommer inte bara överraskningar, renovering och höstfärger utan också en resa till värmen.
I slutet av månaden lämnar vi då förhoppningsvis regn och rusk bakom oss och flyger till Spanien, till Torreveija, La Mata och Azul Beach. En veckas sol, bad och god mat med familjen. Att bara få slippa tänka på något så tråkig som att städa, tömma diskmaskin, vika tvätt i en vecka, jag njuter av bara tanken!
Och oj vad jag ska äta, lapa sol, plaska i vattnet och älska livet. En perfekt julklapp som får avnjutas ungefär nio månader senare. Den som väntar...
 
 
 

Höstmys

Trots att värmeböljor sveper in över olika länder så har jag just nu höst hos mig.
Jag är förtrollad och kär och planerna för hemmet ligger stora i mitt huvud, nu saknas bara tid till att sätta fart.
Förutom staketet så står vardagsrummet på tur, ett rum som för tillfället skriker opersonlighet och som man gärna inte visar upp.
Vi har ocksp ett kök, ett matrum, ett lekrum, två hallar och två badrum som tåligt väntar på våra ideer. Jag har ju även tankar om ett nytt uterum så småningom! Det var ju det här med tid och pengar...
Nästa vår/sommar flyttar vi ut vår renovering i trädgård, runt fönster och på tak. Oj vad jag längtar tills vårt hus känns som vårat trots att det redan nu känns som att komma hem.

Om några veckor stundar ett besök i Ullared och vårt mål är då givetvis Geekhouse även kännt som Gkås och jag kommer gå wild and crazy på all inredning. Förhoppningarna om att någon liten julsak trillat in finns där och det är mycket som står på min önskelista.
Trots detta så kunde jag inte låta bli att redan nu klicka hem lite inredning, givetvis i höstens tecken.
Det blev gardiner till vardags och matrum, soffkuddar, plädar och ljuslyktor. Lejon & senapsgult, rostorange och svart får avsluta detta inlägg.
 

Gardiner, soffkuddar & plädar från Jotex.se

Förväntansfull

När sommaren tackat för sig så välkomnar vi hösten hemma hos oss, en höst där renovering står i fokus. Med nya färger och tända ljus tänker jag krypa upp i soffan och bara njuta med mina hjärtan.
För första gången längtar jag efter löv som faller, kyligare vindar och alla fina kulörer.
Kanske är det för att jag numera har ett hus att pryda och pynta som jag vill? I huvudet är allting fint, hur det blir lär vi märka.

Vi har redan satt det första spadtaget i ett utav projekten som får namnet staket. Vi drog upp den fula häcken och tänker som så många andra, ribbstaket vilket jag tycker är ett otroligt enkelt fint.
Just nu pryder en låg mur som följs utav ett hål med grus kanten till vår gräsmatta.

Jag ska återgå till att mysa ner mig i alla inredningstidningar och dess höstgula färger, yum!

Ännu en gång

Jag vet. Jag borde inte börjat om men jag gjorde det, igen. Bloggen har fått ännu en ny design och det som fanns är raderat och bortblåst, precis som höstlöv i en virvelvind.
Anledningen är inte bara den att jag är smått dum i huvudet utan även den att bloggen snart blir offentlig och då också vår lilla hemlighet.
Jag ska även bli bättre på att faktiskt skriva här men just nu är det mest som att tiden står still fast allt går i 110.
När det börjar synas blir det också en verklighet och inte bara en illusion utav något vackert.
Tills dess att vi fått svar jobbar jag på design och hoppas att ni som läser stannar kvar även om allt blir nytt, igen.


bloglovin