Mer tävlande

 
 
Är med i ytterligare en superbra tävling hos Emma, du hittar den här:
 http://www.bloglovin.com/frame?post=747293643&group=0&frame_type=a&blog=3902631&link=aHR0cDovL21pbmJlYmlzLmNvbS9ibG9nZy9lbW1hZW1tYS90YXZsYS1vbS1kcm9tc2tvdHZhc2thbi8&frame=1&click=0&user=0

Tävlar

 
Nu är jag med och tävlar om ett presentkort hos Glammom.se, gör det du också!
Tävlingen hittar du hos fina Emma :)
 

Nytt till William

 Uppdaterat Williams garderob med dessa godbitar. Okej, åkpåsen är väl kanske till Mini men den fick åka med på bild ändå :)
Plaggen kommer från Nova Star, Villervalla, Lundmyr of Sweden, Okaou & Converse.
  
 

 
 
 

Ett liv i någon annans händer

Att vara gravid innebär ju att man har någon annans liv i ens händer, rätt fantastiskt.
Oftast är en graviditet efterlängtad, planerad och välkommen men ibland vänder den upp och ner på hela ens värld. Att stå bredvid någon som bär på ett annat liv, som bär på tvivel är inte lätt. Vilka råd har jag rätten att ge, jag som bär på något planerat om än överraskande? 
Jag som alltid sagt att jag inte skulle kunna ta någons liv men om det ändå inte kan bli det livet man vill ge, hur gör man då? Bär man med sig en saknad av något som en gång fanns, något som var tänkt att bli en del av ens liv eller försvinner känslan för det som en gång var?
Känner man skam för att man inte vågade lita på sig själv i valet man gjorde då?
 
Jag har stått vid sidan om förut, sett en vän välja bort ett liv. Det var ett självklart val redan från början, inget stämde och allt var fel men nu då? När valet inte är lika uppenbart och så mycket ställs på spel, hur finns man där då när någon vill ha råd? Jag är bra på att bara lyssna och finnas där men ibland krävs något mer, mer än vad jag kan ge. Speciellt i min situation.
 
 Fina vän, jag älskar dig oavsett
 

Hos barnmorskan

V.38 (37+4)
SF-mått: 34cm
Hjärtslag: 140
Vikt: 75kg +10kg
Huvud: Nedåt ruckbart
 
 

V.36 (35+4)
SF-mått: 33cm
Hjärtslag: 138
Vikt: Oförändrad 
 
 
 
V.35  (34+5)
SF-mått: 32cm
Hjärtslag:144
Vikt: 73kg så +8kg
Huvud: Nedåt rörligt
 
 
 
V. 31 (30+0)
SF-mått: 28cm
Hjärtslag: 140
Vikt: Oförändrad


V .26 (25+4)
SF-mått: 25cm
Hjärtslag: 136
Vikt: 71kg - inskrivningsvikt 65kg vilket ger +6 kg!
 
 

Give me some real pain

Gaaah...

REA shopping

 
 
 

Bowling is a No no

Igår var det dags för ett besök på O'Learys, bowling och mat stod på kvällens schema.
William diggade loss till musiken och var överlycklig över alla "bollar" som rullade runt på banorna.
Hittade ett rosa fint litet klot som passade perfekt och så var det min tur, tjohooooo ett kast och där var mitt spel slut. Att bowla med foglossning utesluts där med hädanefter. Ibland tänker man inte längre än vad näsan räcker.
 

Shut up

Blir trött på folks dumma kommentarer för såhär ligger det till
  • Jag ska ha bebis om ca 3 veckor
  • Jag har en 1,5 årig vilding hemma
  • Jag sover kasst om nätterna
  • Jag har en helvetes halsbränna & foglossning
  • Jag försöker göra allt som måste göras även om det tar lite tid
Så kom för fan inte och säg att jag är känslig, jag har väl rätt att vara trött precis som alla andra, gravid eller inte!

Från en kameralins

 
Försökte få sambon att knäppa några bilder på mig och magen. Får väl erkänna att i mitt huvud såg allt mycket finare ut men ibland får man vara nöjd med det lilla. Speciellt med en stressad & hungrig kille bakom kameran.
 
 
 
 
 

V. 38

Idag går vi in i v.38, det innebär precis tre veckor kvar till BF.
3 veckor! Alla kommer med kommentarer om att nu kan bebis komma närsom men så tänker ju inte jag, jag är ju inställd på några extra dagar med bebismage men hoppas kan man ju :) Måste i vilket fall få tummen ur och ta lite bilder på magen, det har vart dåligt med det sista tiden och sen är det ju för sent.

En längtan

På torsdag går jag in i v.38 och jag kan inte riktigt förstå hur vi kom hit? Vart tog alla andra veckor vägen? Jag klagar absolut inte för nu längtar vi något enormt efter vår lilla Mini. Det går inte en dag utan att vi funderar på vem du är som bökar runt och gömmer dig där inne. Jag vill inget annat än att få se dig och ha dig i min famn samtidigt som rädslor och tvivel blossar upp. Hur blir det med en till, en till som ska få all min kärlek, som får hela mig? Kommer William inte längre vara mammas prins, kommer han välja någon annan? Mamma är väl alltid bäst? Jag vet ju att jag kommer räcka till och det finns kärlek till hur många barn som helst i mitt hjärta men ibland kommer paniken... Förvärkarna har börjat komma tätare, att man ens glömt hur det känns haha och jag hoppas så att det bara blir max tre veckor till av längtan och väntan. Jag har ständigt ont i hela min högra rygghalva och foglossningen är fördjävlig, precis som sin kusin halsbrännan. Men jag ska hålla ut, alla vakna nätter leder fram till ännu ett mirakel. Jag vet ju att jag kommer sakna magen när den väl är borta. Nästa vecka blir det ännu ett besök hos BM, får se om vikten ändrats då. Just nu står jag kvar på mina +8 kg och det skulle ju inte göra mig något om det stannade där :) Namntankar är väl det jag vaknar och somnar till, letar och letar men letar i tomma intet. Vi har ju "våra" namn men det är som om jag letar efter något mer, efter DET.

BVC

Idag var det dags för ett besök på BVC med vår stora lilla kille, 18månaders kontroll och vaccination. Ett stort plus för nya, fina lokaler i anslutning till familjecentralen :) Och äntligen, efter många nya ansikten fick vi träffa vår rätta sköterska och hon är helt underbar! Hon satt och lekte med William en låång stund och observerade givetvis utvecklingen men tyckte det var jättefint ändå att hon inte stressade på. Vi fick en massa beröm, eller både vi och William för hans stora och snabba utveckling. Han är en pratglad liten charmknutte med så mycket energi inbyggt i kroppen. När man ständigt är med honom upplever man kanske inte hur mycket han verkligen kan, det blir en del av vardagen så jag bara satt och njöt av alla fina ord han fick till sig. Roligast just nu är att öppna ALLA dörrar och når man inte hämtar man något att stå på, är det låst så låser man upp. Bäst är när mamma eller pappa glömt låsa ytterdörren och inte märker när man smyger ut tillsammans med hunden... Det är fortfarande en långsmal kille vi har men som följer sin kurva jättefint, blir spännande att se nästa bebis kurva. Så 86,5 cm lång & lite under 11kg tung. Ren lycka, stolthet & kärlek.

I'm still standing

Puuh! Det var verkligen ingen hit att få vinterkräksjuka som höggravid. I lite mer än en vecka har jag legat helt utslagen, halvt levande, halvt död ungefär.
Dessutom blev mitt stora hjärta också sjuk så William har fått dras med två zombies till föräldrar när vi hållt honom hemma från dagis.
Nu undanber vi oss mer tråkiga baciller innan Mini kikat ut :)

Det är hur som helst underbart att vara på benen igen, att orka städa, leka, busa och laga mat :)
Igår snodde jag ihop muffins med blåbär/hallon & äpple/kanel, inte helt fel alltså. Fick också bli ett gäng frallor och till kvällsmat en lasagne.
Ber om ursäkt för mina bildlösa inlägg, vet hur tråkigt det är med bara text men bilderna ligger på externa minnet vilket inte kan kopplas till Ipaden. Stå ut :)

Falling apart

Efter att ha vart helt symptomfri sen torsdag fm blev jag åter igen väckt av Herr eller Fru Maginfluensa inatt. Snälla, snälla försvinn! Att bli utskälld för att man är sjuk gör inte saken bättre, som att jag inget hellre vill än att vara pigg och orka ta tag i allt. Allt bara snurrar, runt, runt, runt. Ibland undrar jag om allt är värt det eller om det finns något bättre än det här? En sak vet jag iaf, det gör ont att bli sårad av den man älskar och det är tungt när hjärtat brister..


bloglovin