5 generationer

Måste visa detta fina kort taget sent på kvällen efter en dag på ett kaosartat Gekås :)
5 generationer med 20 år imellan varje - det är inte illa pinkat!
 
       William, Pappa C, Farfar J, Gammelfarmor S och Gammelfarmors Mamma vad det nu blir :)

Möte på dagis

Idag fick vi vara med om vårt första möte på Williams dagis - uppföljningsmöte.
Vi pratade om hur personalen tyckte att William var som person på dagis jämfört med hur vi upplever honom hemma, fick reda på vad de lär sig just nu och vad William gillar och inte gillar.
Jag kan absolut inte vara stoltare som Mamma, han upplevs som helt självgående, social, nyfiken och glad.
En kille som är orädd, älskar musik och att få leka med bollar. En filur med så mycket spring i benen, väldigt glad i mat, finner sig lätt i rutiner och vad som händer och sker. Ett riktigt charmtroll med glimten i ögat som gärna showar och spexar och som kräver lite uppmärksamhet då och då.

Ibland betyder den där bekräftelsen på att man faktiskt måste gjort något rätt så himla mycket, vi vet ju inget om att vara föräldrar, vi bara är och då har vi liksom ändå en så himla fin människa i vårt liv ♥
Jag spricker snart av kärlek och gravidhormoner...
 

En lång helg

Nådde igår kväll sitt slut. Efter att ha tillbringat torsdag till måndag med undantag lördag i mitt fina Växjö så var det dags att komma hem. En helg där mycket pengar spenderats, aningen för mycket som alltid.
Inte fick vi nog utav shoppingen på Gekås som gjorde oss några tusenlappar fattigare, vi behövde handla mer jul och gjorde ett besök på City Gross där ytterligare några tusenlappar lämnade vårt konto.
Christoffer blev en vinterjacka och ett par vinterskor rikare, jag fick köpt tre tröjor och ett par byxor till den växande magen och William fick nya pyjamasar, vinterskor och en fin Didriksonmössa. Givetvis har vi unnat oss både fika och utemat så som de livsnjutare vi är ;)

Fick dessutom gosa bebis hos min storebror. Fina lilla Alicia låg i min famn och slumrade, alldeles kolsvart, jättemycket hår. Gulbrun i hyn. Fasters finaste lilla prinsessa!

Det har vart dåligt med inlägg här det senaste och inte nog med det har det vart glest med bilder.
Alla mina bilder ligger på min externa hårddisk som jag måste plocka fram om jag vill dela med mig utav detta och det kan ses som en fis i rymden men för en gravid Mamma är det mycket mer än så, hoppas ni hänger kvar här ändå :)
 
Bild på mitt hjärta från i Somras

Uppföljning Gekås

Det var en trött Mamma, Pappa, son och bebis i mage som satte sig i en alldeles för kall bil, alldeles för tidigt i lördags morse.
Jag anade det värsta, var beredd på kaos. Tyckte det var bäst så, då var jag inställd på att kriga.
Vi mellanlandade i Smålandstenar för kissepaus hos Christoffers faster och för att vänta in svärfar, jag passade på att kolla kö-statusen på Gekås hemsida: Röd prick - Mycket Kö!
William var pigg och jag hade lovat mig själv att inte deppa över sakerna jag aldrig skulle få med mig hem eller ens få en skymt utav, strunta i att min trasiga lilltå värkte eller att min rygg möjligen skulle få bäras hem i två delar.

Vi kom fram, hittade parkering, såg kön som ringlade sig likt en kilometerlång mask. Hämtade kundvagnar och tog plats sist i raden av människor.
William trivdes som fisken i vattnet, vinkade åt alla som radade upp sig bakom oss, stod och hoppade i vagnen och likt en kapten på båten överblickade vad som hände. Ut ur solen, in i skuggan, ut ur kylan, in i värmen - kön tog sig framåt.
Efter 20-30 min kom vi fram till entrén, jag tog ett djupt andetag och tänkte "inställning", armbågar, överlevnad men till min stora glädje kom vi fram hyfsat smidigt och fick både med och sett det vi ville :)

Värre var det när vi efter att antal timmar skulle ta oss ut, alla skulle ut samtidigt och köerna växte sig lååånga och William började bli både trött och hungrig efter att ha varit en stjärna precis hela tiden. Jag offrade både min kropp och mina kläder för mitt lilla hjärta som fick hänga på höften medan jag nynnade på alla låtar jag kunde få fram. Varmt blev det då blöjan måste hamnat på sniskan så kisset rann ut, rätt på mamma.
Blöjbyte i kön och jag fick tillbringa resterande tid iförd linne på överkroppen.
Det tog nog minst 1.5h innan det var vår tur att förstöra pengar på allt vi stoppat på oss i vagnen.
Trots mycket folk och lite trängsel så var jag jättenöjd om än trött när vi runt 21 lämnade Christoffers släkt och for tillbaka till min.

Med oss hem fick vi bland annat:
- Jultomtar i olika skepnader
- Julklappar till familj
- Adventsljusstakar
- Ett par byxor & två par bodys till Mini + ett set sängkläder
För er Mum's & Dad's-to be vill jag verkligen tipsa om Gekås bebisavdelning, det finns mycket där ni kan bocka av på "listan"!
 
Framförallt växte mitt hjärta ytterligare lite till och stoltheten når nu max. Min fina lilla son, jag beundrar dig så! Att du orkar ha så mycket energi, vara så glad och sällan gnäller trots allt vi släpar med dig på.
Ibland blir det många timmar utan sömn och ordentlig mat, mycket stillasittande och inte på långa vägar så mycket bus och lek som du förtjänar. Du är verkligen det bästa som någonsin hänt mig och jag lovar, så som du alltid kämpar för mig så ska jag alltid kämpa för dig, fast 100 gånger mer. ♥

Som att försöka skada sig själv?

Ville inte ha allt för dramatisk rubrik men jag känner att ett besök på Geekhouse/Gekås till helgen är i likhet med socialt självmord!
Det är 1. Löningshelg och 2. En helg i slutet av oktober vilket är lika med att ALLA ska förbereda inför julen, så också vi.
Jag har till och med läst någonstans att just löningshelg i oktober är då flest vallfärdar till det stora varuhuset ute i buschen, JIHAAAA!
Egentligen planerade vi att åka senare, närmre jul fast kanske på en vardag MEN eftersom C's farmor bor i Smålandstenar och det vaknas släktträff i helgen så kunde vi inte tacka nej. Varken till släktträffen då fler av de inbjudna inte fått träffa William eller till ett besök på Gekås - in i folkmassan bara.

På vår inköpslista denna gång, (känner att vi måste vara lite mer strukturerade) är framförallt julen.
Det är adventsstjärnor, ljusstakar, julgranskulor, glitter, julklappar, tomtar och hela baletten.
Jag ska skriva en lista på våra "måsteha" och då kommer ingen, läs ingen! tant eller kundvagn kunna stå i vägen för mina shoppingfingrar.
Fogar - håll er i schack, lördagen kommer bli tuff och jag viker mig inte för något, inte ens er om jag så ska få köras ut i rullstol!
 

Fasters Alicia

Min brorsdotter har kommit till världen, en liten Alicia tittade ut tidigt idag på morgonen så nu mera kan jag titulera mig som Faster. Mamma, sambo, faster, nu fattas bara FRU! Haha.
Jag längtar så till söndag då vi åker till Växjö för lite bebisgos. Duktiga Alicia som lyssnade på faster och kom tidigare än beräknat, det ska jag komma ihåg vid varje födelsedag & julafton ♥

Avslöjandet

Jag tänkte på en läsares begäran nu avslöja våra funderingar kring namn, haha :)
Om det är som vi (jag) tror, ännu en liten pojke i magen så har vi två namn redo:
- Oliwer
- Mio
 

Om det däremot kommer ut en liten flicka vilket skulle göra mig otroligt förvånad så har vi pratat om dessa två namn:
- Thea
- Felicia
 

Jag tycker verkligen det är jättesvårt med namn, det finns SÅ många fina men ändå väldigt få som just vi kan tänka oss. Jag är inte så mycket för de "gamla" namnen på just mina barn och heller inte vad man nu ska kalla dem, standardnamnen? (De som var standard när jag föddes) Martin, Karl, Anna, Frida, ni kanske förstår?
Och sen det här med att koppla ihop och relatera namn till en viss person/minne/djur osv. Jag blir stundtals galen! För heter inte den ene det så gör den andre, var det bra så kom jag visst att tänka på den där ungen som likna alfen Dobby i Harry Potter, you name it!
Jag är heller inte så jättemycket för att behöva följa trender inom namn, lustigt då att William var det populäraste namnet att ge till små prinsar under 2011(!)

Men vad gör ett namn om 100 år?

Om ett namn

Vi har lite då och då pratat snabbt om namn. Blir det en prins har vi nästan bestämt oss och om det blir en sessa så funderar vi fortfarande men vi har våra favoriter även där.
Får köra en cliffhanger och fundera på om jag ska avslöja något eller inte, vad tycker ni?

Tavegyl och radiobilskrock

Det har vart dåligt med uppdatering igen, jag vet. Shame on me! Men jag har vart en liten sjukling, har inte alls mått bra men nu är det på bättringsvägen.
Igår fick jag göra ett besök på förlossningen och kan inte säga annat än att det var med skräckblandad förtjusning jag var där.
Sist var ju liksom dagen då William föddes, då jag blev Mamma på riktigt. Även om jag bara har positiva minnen ifrån den förlossningen så var det ändå en konstig känsla att vara där, med Mini inne i magen.

Anledningen att jag åkte in var att MVC var stängt och jag håller på att klia sönder mina handflator och fingrar!
Det började för två dagar sedan i ena handen, kliade och kliade sen kom det i andra handen också, inga utslag bara en massa kliande! Google, google och läser om gravidklåda som kan vara vanligt (!)
Ringer VC tidigt på morgonen och deras råd är ju som att leta efter en nål i en höstack, obetydligt obefintliga.
Smörja in med lite salva och ta en allergitablett gravida inte ens får ta.
Ringer till sjukvårdsupplysningen på em istället och de tycker jag ska ringa till förlossningen, sagt och gjort.
De ville att jag skulle komma in och ta lite prover just för att jag inte hade detta med William.

Packar in barn och hund i bilen och styr mot Skövde, jag, regnet och mina myggbettshänder. Mums!
Tanken är att jag ska lämna av mitt bihang (inte händerna då) hos svärfar på jobbet då man aldrig vet hur lång tid det tar när man har med sjukvården att göra :)
Mitt i allt detta svänger en bil höger när jag kommer åkandes så lugnt och fint, jag tvärnitar och väntar på ett KABOOOOM men det kom aldrig något sådant utan min första krock blev som en radiobilskrock på nöjesfält och tur var väl det?!
Ringa svärfar, skriva papper, kladd kladd kladd.
Vidare till förlossningen, vänta, se på vandrande gravidmagar som strax ska bli till bebis, vänta, prata med läkare, vänta, ta blodprov, få medicin utskriven, åka hem!

Provet dom tog ska visa om det finns förhöjda gallsyror i levern. På måndag ska ett nytt blodprov tas och jag får göra ett litet besök på MVC.
Knaprar just nu Tavegyl som ska minska klådan, efter två tabletter har jag inte märkt någon skillnad, den som lever får se...
 

Vilka är ni?

Du som kikar in här och läser då och då, vem är du?
Skulle vara jätteroligt om du lämnade en kommentar och om du har, din bloggadress så jag kan kika in hos dig också :)

Pottan

När vi för någon månad sedan var på Gekås köpte vi bland annat en potta till William, inte för att vi tänkt att han ska vara blöjfri vid 15mån ålder även om det hade vart väldigt skönt, utan mest för att han ska få "leka" med den och vänja sig.
Många som börjar tidigt med potträning kanske missar själva poängen, visst, barnet kanske kissar & bajsar men förstår inte att han/hon sitter på en potta utan att det lika gärna kunde hamnat i blöjan. Jag personligen tror inte att man ska börja med riktig träning för tidigt utan låta det komma med utvecklingen precis som det första ordet, steget och allt annat :)

Jag har låtit William sitta på pottan med och utan kläder när han själv vill, i början lekte han att det var en bil (!) men nu när han sätter sig så gör han antingen ett kiss eller bajsljud så det kanske börjar gå upp ett ljus i huvudet för honom vad den används till?
Samma sak händer ifall han ser mig sitta på toaletten och tex borsta tänderna, då kommer ljudet igen :)
OCH häromdagen när han skulle bada satte han sig helt självmant på pottan och gjorde kissljudet samtidigt som han kissade, tadaaaa!
Haha, jag blev självklart jättestolt och ropade på Coffe och skickade ett sms till mormorn om händelsen, töntmamma!

Gravidbola

Äntligen har jag hittat en bola jag tycker om, som jag letat! Verkar så mysigt att ett sådant halsband :)
Har kikat runt på flera hemsidor men har inte kunnat bestämma mig, det finns en silverkula med två små bebisfötter på men det fick bli den här med lite bling-bling! Köpt helt ny i förpackning från Tradera för runt 100-lappen vilket jag kände var överkomligt. Nu väntar jag på att den ska landa i brevlådan.
 

Graviditeten hittills

Hittade den här i en blogg jag följer :) http://minbebis.com/blogg/emmaemma/

Bebisen blev till: Runt den 25:e maj, dagen innan jag hällde i mig vin och slog klackarna i taket med Amanda & Caroline till Björn Rosenström på Olstorp, dansade också till Euphoria natten lång. Fin kväll med en fin, ovetandes hemlighet i magen.

Jag plussade: På Christoffers 21års dag, den 4:e juni, den bästa present jag kunde ge honom :)
Hade någonstans lovat att på hans födelsedag gör jag ett test against all odds, även om mensen dykt upp så skulle det göras. Sagt och gjort, ett billigt skittest från apoteket tidigt på morgonen och det var som jag visste, inget extra streck. Fast precis innan det åkte i soporna så tyckte jag att det faktiskt var ett streck till så jag vred och vände en stund och kunde inte riktigt bestämma mig. Det var liksom något mer och inte heller en skugga från något som borde vara där.
Jag tog med testet till Coffe som satt i soffan och frågade hur många streck han såg, ETT utan minsta tveksamhet. Men kolla igen då, tänkte jag och efter ytterligare lite stirrande så kunde han också ana det andra...
För honom väntade ett tandläkarbesök så jag fick snällt vänta tills han vara hemma igen innan jag kunde få ett bättre test och trots att jag lovat att inte testa innan han åter igen var hemma så blev jag plötsligt superduper kissenödig och då kunde jag ju inte vänta...
Jag han knappt kissa på stickan innan jag fick se ett starkt och tydligt + så fram med telefonen och ringer till Christoffer och säger, Grattis, du ska bli Pappa igen ♥

Så länge väntade vi på pluset: Inte alls så länge som vi var inställda på, jag slutade äta Neovletta någon gång i februari och vid två av tillfällena då man har chans att bli gravid var C inte hemma så det tog sig antagligen på första eller andra "försöket". 

Min första reaktion: Snopen! Jag eller vi trodde det skulle ta lång tid. Hade inte ens hunnit börja stressa över att ingen bebis ville bli till. Förstås jätteglada samtidigt!

Så berättade jag för min partner: På telefon.

Då berättade vi för familj och vänner: Första personerna fick veta det när jag var i v.6 sen flöt det på :)

Tidiga graviditetstecken innan pluset: Någon vecka innan pluset blev jag helt plötsligt jätteillamående, kallsvettig och yr. Varade bara några minuter och vet inte alls om det hade med graviditeten att göra.

Jobbiga graviditetssymptom: Illamående på morgonen fram till v.12 men inte alls lika jobbigt som förra gången.

Då syntes magen: Oj, det var nog runt v.20 som det faktiskt började synas på riktigt.

Mina “cravings”: Inget speciellt :)

Första gången jag kände bebisen sparka: V.16

Första inköp – när och vad: I Eftersom vi har alldeles för mycket utav Williams kläder kvar så har C gett mig köpstopp men har lyckats smyghandla en mössa och en heldress från Villervalla, ett par grå mjukisbyxor och en fjäderbody från Newbie. Första plagget blev inhandlat runt v.18.
När vi var på Gekås lyckades jag tillslut också smussla ner en snuttefilt.

Det sämsta med att vara gravid: Osmidigheten, tröttheten och den jävla foglossningen! Jag saknar också att kunna ta en kall öl eller cider när jag känner för det men det är ju tusen gånger värt det.

Jag tror att det är en: Pojke :) Drömde 1-2 v innan jag plusade att jag låg på förlossningen och klockan: 21.05 föddes det en frisk liten pojke som fick namnet Oliwer. Det namnet har vi även fastnat för, ett namn jag knappast tänkt på innan.

Skriver svaren nedan om William så länge

(Det blev en): William gissade jag var en tjej

(Tid från första riktiga värk tills att bebisen var född): 8.00 på morgonen till 14.25 på em, alltså 6h 25m.

(Bedövning): Några andetag med lustgasen

(Skala 1-10. Så ont gjorde det): Just då gjorde det säkert svinont men jag trodde det skulle göra ondare så en 7:a kanske?

(Om jag skulle ge ett råd inför en förlossning): Planera inte för mycket, det kanske inte alls blir som du tänkt dig. Var inte hypernervös, det kommer gå bra :)


Puuhh...

Hade absolut ingen bra natt igår. Vi gick som vanligt och la oss strax efter 22.oo även om jag somnade strax efter 21.oo.
Lite efter 03 vaknar jag med ett inte allt för skönt knip i magen vilket jag får titt som tätt, mår också illa och är lite smått vimsig.
Beger mig till toan för det är det enda som hjälper men skippar Samarinen jag alltid brukar ta i dessa lägen.
Jag kan faktiskt likna mina magsmärtor vid förlossningsvärkar av den mildare graden, det kommer liksom en topp där hela kroppen fryser till och töms på energi och imellan mår jag bra tills toppen är där igen.
Jag brukar också alltid må ganska illa när jag får det såhär men har verkligen aldrig behövt spy, fram till inatt.
Så tur att jag valde toaletten där handfatet står inom räckhåll för att sträcka sig sittandes från toan, jag lyckades alltså pricka handfatet.
När dehär små magknipen gått över brukar jag må som vanligt igen men inte inatt, magen var superöm och jag mår fortfarande illa när jag går och lägger mig igen en timma senare, dock utan att sova speciellt bra.
Klockan ringer vid 6.3o för det är lämning på dagis och jobb klockan 8.oo men min kropp var inte alls med på de noterna då jag var helt febrig, yr och fortfarande illamående. Så det fick bli dagislämning men också en sjukanmälan och så däckade jag i soffan fram till 11.

Eftersom att bilen idag är inne på service var jag tvungen att hämta William gåendes, en promenad på en halvtimma. Inga problem egentligen och höstvädret var inbjudande.
Så med tom vagn traskade jag på! Halvvägs stannade jag upp och trodde att jag skulle falla ihop, halsen en enda stor gegga och en skenande puls, hej konditionen! Dessutom var det alldeles för varmt med vinterjacka i solskenet, puuh!
Kom fram till dagis och fick en liten andningspaus innan det var dags att bege sig ner till centrum och ICA för att inhandla kvällsmaten.
Efter en promenad som allt som allt tog 2 timmar var min rygg och mina höfter mindre nöjda, nåväl. Nu ska jag plåga min kropp lite till genom att börja städa så vi får ett fint fredagsmys ♥

Prins eller Prinsessa?

10 myter – flicka eller pojke


1. Titta ner
Enklaste sättet är att bara ta en titt söderöver: Är magen låg väntar du en pojke, är magen hög blir det en tjej.
Hmm.. Har fortfarande bara en liten kula till mage och just nu sitter den inte högt, det vore ju lite knäppt kanske men ja. Isåfall Pojke.

2. Räkna hjärtslag
Nästa gång barnmorskan lyssnar på din bebis hjärtslag så lyssna lite extra nog på vad hon säger. Har bebisen en hjärtfrekvens på 140+ slag per minut är det ett litet flickhjärta som slår. Är hjärtfrekvensen på under 140 slag per minut är det ett killhjärta.
Lyssnar på hjärtslag först om ca 2veckor så kan svara då, fast egentligen så kan man ju inte basera det på bara en gång eftersom det helt beror på om du själv eller bebis är stressad, om bebis sover eller är vaken osv.

3. Godisgris?
Har du fått ett omättligt sug efter surt och salt? Då väntar du en pojke. Om du istället bara måste ha glass var och varannan dag så blir det en flicka.
Med William kunde jag verkligen märka tidigt att jag var sugen på surt & salt, helst citron och svartvinbärssaft! Men nu har jag inget speciellt sug så vad blir det då? Flicka?

4. Indiansk visdom
Enligt en legend om Maya-indianerna kunde de förutsäga könet på barnet genom moderns ålder. Jämför din ålder det år du blev gravid med årtalet då du blev gravid. Är båda jämna eller udda blir det en flicka, är en jämn och en udda blir det en pojke.
Jag var och är 24 när jag blev gravid och året är 2012 så då alltså Flicka. Fast sist så stämde det inte då jag var 22 när jag blev gravid med William och året var 2010.

5. Fet och finnig
Får du tillbaka din värsta tonårshy under graviditeten med finnar och fet hud? Då ruvar du på en flicka. Enligt myten så stjäl bebisflickan sin mammas skönhet?
Ingen skilnad i hyn denna gången heller så då svarar jag alltså Pojke.

6. Ringlekar
Knyt en tråd i en ring, till exempel din vigselring. Låt ringen hänga framför magen. Om ringen snurrar i en cirkel blir det en pojke, om den pendlar fram och tillbaka gömmer sig en flicka i magen.
Ringen snurrar i en fin liten cirkel så då alltså men pendlar också så 0-0

7. Bosatt över toastolen?
Led du av illamående hela första trimestern – eller kanske fortfarande? Då tyder det på att en liten tjej kommer att titta ut. Slapp du morgonillamående lär det bli en kille.
Morgonillamående ja men slapp kräkningarna oftast, med William kräktes jag varje morgon fram till V.15
Flicka.

8. Det hänger på benen
Har du tjocka och svullna ben så blir det en pojke. Har du istället tunna och smala ben så blir det en flicka.
Mina ben är enligt mig lika smala som alltid = Flicka

9. Kolla sängläget
Om du tycker det är skönast att ligga på vänster sida väntar du en pojke, föredrar du höger sida blir det en flicka.
Jag sover på vänster sida av sängen och helst på min vänstersida av kroppen så då blir det Pojke

10. Kinesiska befruktningskalendern
Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen. Prova här!
Jag är född den 19 april 1988 och Mini blev till ungefär 11:e maj 2012. Pojke
 
Pojke= 4
Flicka= 4
Jag har med största sannolikhet alltså 50% chans på bägge könen ;) Kommer köra en gissningstävling runt nyår sen!


bloglovin