Graviditeten hittills

Hittade den här i en blogg jag följer :) http://minbebis.com/blogg/emmaemma/

Bebisen blev till: Runt den 25:e maj, dagen innan jag hällde i mig vin och slog klackarna i taket med Amanda & Caroline till Björn Rosenström på Olstorp, dansade också till Euphoria natten lång. Fin kväll med en fin, ovetandes hemlighet i magen.

Jag plussade: På Christoffers 21års dag, den 4:e juni, den bästa present jag kunde ge honom :)
Hade någonstans lovat att på hans födelsedag gör jag ett test against all odds, även om mensen dykt upp så skulle det göras. Sagt och gjort, ett billigt skittest från apoteket tidigt på morgonen och det var som jag visste, inget extra streck. Fast precis innan det åkte i soporna så tyckte jag att det faktiskt var ett streck till så jag vred och vände en stund och kunde inte riktigt bestämma mig. Det var liksom något mer och inte heller en skugga från något som borde vara där.
Jag tog med testet till Coffe som satt i soffan och frågade hur många streck han såg, ETT utan minsta tveksamhet. Men kolla igen då, tänkte jag och efter ytterligare lite stirrande så kunde han också ana det andra...
För honom väntade ett tandläkarbesök så jag fick snällt vänta tills han vara hemma igen innan jag kunde få ett bättre test och trots att jag lovat att inte testa innan han åter igen var hemma så blev jag plötsligt superduper kissenödig och då kunde jag ju inte vänta...
Jag han knappt kissa på stickan innan jag fick se ett starkt och tydligt + så fram med telefonen och ringer till Christoffer och säger, Grattis, du ska bli Pappa igen ♥

Så länge väntade vi på pluset: Inte alls så länge som vi var inställda på, jag slutade äta Neovletta någon gång i februari och vid två av tillfällena då man har chans att bli gravid var C inte hemma så det tog sig antagligen på första eller andra "försöket". 

Min första reaktion: Snopen! Jag eller vi trodde det skulle ta lång tid. Hade inte ens hunnit börja stressa över att ingen bebis ville bli till. Förstås jätteglada samtidigt!

Så berättade jag för min partner: På telefon.

Då berättade vi för familj och vänner: Första personerna fick veta det när jag var i v.6 sen flöt det på :)

Tidiga graviditetstecken innan pluset: Någon vecka innan pluset blev jag helt plötsligt jätteillamående, kallsvettig och yr. Varade bara några minuter och vet inte alls om det hade med graviditeten att göra.

Jobbiga graviditetssymptom: Illamående på morgonen fram till v.12 men inte alls lika jobbigt som förra gången.

Då syntes magen: Oj, det var nog runt v.20 som det faktiskt började synas på riktigt.

Mina “cravings”: Inget speciellt :)

Första gången jag kände bebisen sparka: V.16

Första inköp – när och vad: I Eftersom vi har alldeles för mycket utav Williams kläder kvar så har C gett mig köpstopp men har lyckats smyghandla en mössa och en heldress från Villervalla, ett par grå mjukisbyxor och en fjäderbody från Newbie. Första plagget blev inhandlat runt v.18.
När vi var på Gekås lyckades jag tillslut också smussla ner en snuttefilt.

Det sämsta med att vara gravid: Osmidigheten, tröttheten och den jävla foglossningen! Jag saknar också att kunna ta en kall öl eller cider när jag känner för det men det är ju tusen gånger värt det.

Jag tror att det är en: Pojke :) Drömde 1-2 v innan jag plusade att jag låg på förlossningen och klockan: 21.05 föddes det en frisk liten pojke som fick namnet Oliwer. Det namnet har vi även fastnat för, ett namn jag knappast tänkt på innan.

Skriver svaren nedan om William så länge

(Det blev en): William gissade jag var en tjej

(Tid från första riktiga värk tills att bebisen var född): 8.00 på morgonen till 14.25 på em, alltså 6h 25m.

(Bedövning): Några andetag med lustgasen

(Skala 1-10. Så ont gjorde det): Just då gjorde det säkert svinont men jag trodde det skulle göra ondare så en 7:a kanske?

(Om jag skulle ge ett råd inför en förlossning): Planera inte för mycket, det kanske inte alls blir som du tänkt dig. Var inte hypernervös, det kommer gå bra :)


Kommentarer
Postat av: rustik charm-Kristina

Mysig läsning:-)

Ang myter, tjej kille. Det mesta på kille stämmer på mig:-)
Kram

Svar: :)Ja, det gick rätt snabbt den där dagen. Oj, det var lite skillnad från mina 6.30 h ;)
Ska bli spännande att se hur det blir den här gången.
Kram
nionollsjufemton.blogg.se

2012-10-15 @ 20:40:49
URL: http://rustikcharm.blogspot.com
Postat av: rustik charm-Kristina

Btw, snabb förlossning med Wille. Här gick det på 17 timmar, från d att vi kom in.... Sen började ju värkarna tidigare.

2012-10-15 @ 20:42:49
URL: http://rustikcharm.blogspot.com
Postat av: Emma

Jättekul att läsa om din graviditet!!! Oliwer är ett jättefint namn om det blir en liten pojke :)

Svar: Tack :) Gillar att följa din graviditet också!
nionollsjufemton.blogg.se

2012-10-15 @ 22:51:43
URL: http://minbebis.com/blogg/emmaemma/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin